Vilken helg!

Jaha... medan ni alla andra skriver om sol å bad och underbara värmen så får väl jag skriva om nått annat. I lördas hade vi en rejäl frost, allt var fruset så vi fick inte igång mjölk maskinerna... lite lätt stressad när 100 kor står och romar med stinna ljuver. Slutade med att vi fick ta ut kossorna och börja hinka varm vatten. Lagom kul. När vi väl bemästrat frosten var det ut och hämta 24 nya små bebisar. Rena kaoset, kalvar överallt, till o med kossorna tyckte det va rörigt och hålla kolla på sina kalvar.

Inte nog med det, underbara söndas morgon började ju oxå bra. 06.00 Gick på toa, genom toa fönstret kan man se till det andra huset där Annelie och Priscilla bor, inget lyse och vi som börjar jobba snart. Jaha, nu har dem för sovit sig, snyggt tänkte jag. Gick över dit och såg att dem hade tänt stearin ljus, shit ingen ström. Gick över till mjölk stallet, ingen ström. FINT. Jaha, ringde till el bolaget, och dem kom ute en timma senare. Vid 11 ungefär på förmiddan snacka jag med en av gubbarna och det enda han sa var, vill du ha dem dåliga nyheterna nu eller sen... OK det är fel på en kabel som är ner grävd så vi måste lägga en ny, JAHA hur lång tid kommer det ta??? Ett par timmar.... "ett par" timmar senare närmare 4 timmar senare, vid tre fick dem igång strömmen. ÅÅÅ


Skid resa




Hej hallå!!

Förra veckan bar det av söder ut för lite skidåkning. Vi hade kanon väder och backarna var toppen. Det var premiär för Phillip i skidbacken, efter "några" vurpor och lite tips från syrran och mig var han uppe i dem blå backarna.

Har haft, eller har fortfarande en liten förkylning som irriterar mig, men idag trottsade jag med en jogging tur. Var helt färdig när jag kom hem men förhoppningsvis rörde det runt i kroppen till det bättre.

Äntligen har dem första kommit... Nu ploppar det ut kalvar överallt. Förväntas att ha 300 stycken födda runt den 10 augusti och då ar det bara 300 kvar. Det kommer bli kul =)

Vardag

                                   Detta är lite av vad som händer på dagarna här nere just nu. Det vi fordrar kossorna med heter kale och liknar broccoli fast med blad och typ en halv meter hög

Men i onsdags var jag i väg på en föreläsning, den var hemsk, jag mådde dåligt efteråt. Det handlade om hur framtiden kommer gå åt skogen, vi kommer inte ha tillräckligt med vatten, vi kommer inte kunna producera tillräckligt med mat, vi förökar oss allt för fort, mer svält, mer krig och terror.

Om en timma eller så ska vi åka till pubben, alltid skönt med ett par cider på freda. I onsdags va vi oxå på pubben, det blev ganska livat och slutade med att syster och jag sjöng små grodorna och dansade runt en bar stol.

RSS 2.0